Victorian Combination Conservatory Case Study

This is a Victorian Combination Livin Room Conservatory that we designed and installed for a customer in Horley, Surrey.

  • Overall base size 3200mm Width x 5500mm Projection
  • Activ Blue Climate Guard Roof
  • 600mm dwarf wall with colonial brick piers
  • Internal white Georgian Grid to all fanlight windows
  • Internal livin room pelmet with spotlights fitted to the underside
  • A Ball final and low profile cresting to the external ridge
  • Tiles from our standard range, supplied and fitted
  • White Diamond Suite PVCu
  • Plastered finish
  • Energy rated windows to sides
  • Secure by design – 16 locking points to doors – 8 locking points to windows
  • Code four lead flashing
  • 1 Metre deep foundations dug by hand – No heavy machinery
  • Cousins managed planning permission with local authority
  • Fully project managed with baseworks, supplied and fully fitted by Cousins

birdseye-conservatory-installed-in-horley-surrey

birdseye-internal-dining-picture

birdseye-internal-picture-of-conservatory

birdseye-survey-picture

birdseye-cad-picture